Općenito

Hotel A’mare, odnosno HOSTEL 4 YOU d.o.o. za turizam i ugostiteljstvo, sa sjedištem u Ulica Nikole Tesle 12B, Zadar, OIB: 64747198806, MBS: 110048329 (dalje u tekstu: „mi“ ili „Hotel“), poštuje Vašu privatnost te Vam ovim putem, a u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uključujući i Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679 (dalje u tekstu; „Opća uredba“ ili „GDPR“), želimo dati informacije o tome koje Vaše osobne podatke prikupljamo, načinu na koji ih prikupljamo te temeljem kojih pravnih osnova obrađujemo Vaše osobne podatke.

Svjesni smo svoje odgovornosti za zaštitu vaših osobnih podataka, njihovu sigurnost i usklađenost s primjenjivih propisima o zaštiti osobnih podataka. Za potrebu ove Izjave o zaštiti osobnih podataka, “osobni podaci” imaju značenje koje im je dano važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uključujući i Opću uredbu.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka sadrži našu politiku privatnosti kao i informacije o tome na koji način koristimo Vaše osobne podatke kada rezervirate smještaj u našem hotelu, boravite u našem hotelu, posjećujete našu web stranicu i/ili koristite obrazac za kontakt našeg hotela na našoj web stranici, ili ako iz drugih razloga stupite u kontakt sa nama. Jednako tako ova Izjava o zaštiti osobnih podataka obavještava Vas i o odabirima koje Vi možete napraviti u vezi s načinom na koji se Vaši osobni podaci koriste.

Voditelj obrade i društvo koje je odgovorno za obradu Vaših osobnih podataka je HOSTEL 4 YOU d.o.o. za turizam i ugostiteljstvo, sa sjedištem u Ulica Nikole Tesle 12B, Zadar, OIB: 64747198806 MBS: 110048329. Kako bismo osigurali da su Vaši podaci sigurni te kako bi ih zaštitili od neovlaštenog pristupa, gubitka ili izmjene primjenjujemo tehničke i organizacijske mjere. Također, osigurali smo da Vašim podacima mogu pristupiti samo one osobe koje za to imaju poslovni interes, isključivo u svrhe koje su dopuštene i o kojima ste obaviješteni te da su te osobe u obvezi čuvanja tajnosti Vaših podataka. Ako sumnjate na bilo kakvo neovlašteno korištenje, gubitak ili neovlašteni pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas da nas o tome obavijestite.

U vezi s bilo kakvim pitanjem o zaštiti i obradi Vaših podataka od strane nas kao Voditelja obrade, slobodno nam se obratite na e-mail adresu: management@hotelamare.com ili poštom na adresu Hotela: Ulica bana Josipa Jelačića 4A, 23000, Zadar uz napomenu „N/R Službeniku za zaštitu osobnih podataka.“

2. Vrste osobnih podataka koje prikupljamo

Osobnim podacima smatrat će se bilo koji podaci koji se odnose na identificiranu fizičku osobu ili druge podatke pomoću kojih se osoba može identificirati. O Vama prikupljamo različite vrste osobnih podataka, ovisno o tome u kojem ste odnosu s nama te koje usluge koristite.

Rezervacijom smještaja sklapate ugovor o pružanju usluge smještaja s nama. O Vama prikupljamo informacije koje su nam potrebne kako bismo zasnovali ugovorni odnos i napravili rezervaciju. Prije Vašeg dolaska prikupit ćemo i obraditi informacije koje su nam potrebne kako bismo Vam što bolje i kvalitetnije pružili uslugu i pripremili se za Vaš dolazak.

U svakom slučaju Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u zakonite svrhe te na temelju valjane pravne osnove, a o kojoj više možete pročitati u poglavlju Pravne osnove korištenja osobnih podataka niže dolje.

Primjeri osobnih podataka koje prikupljamo su:

Posebne kategorije podataka

U pravilu ne prikupljamo posebne kategorije osobnih podataka kao što su podaci o rasi, etnicitetu, vjerskim ili filozofskim uvjerenjima, seksualnoj orijentaciji, političkim stavovima, članstvu u sindikatu, podaci o Vašem zdravlju, genetski i biometrijski podaci, kao niti podatke o kaznenim djelima. Međutim, prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke o zdravlju kada se to odnosi na alergije na koje ste nas upozorili (npr. prije ili prilikom konzumacije hrane u našem restoranu) i to kako bismo mogli ispuniti svoju ugovornu obvezu i u skladu s Vašom izričitom privolom. Jednako tako i u okviru pružanja usluge spa i wellnessa prikupljamo podatke koje se odnose na zdravlje, naravno u skladu s Vašom izričitom privolom. Također, ako ste neki podatak iz posebne kategorije osobnih podataka objavili javno isti možemo prikupiti i obraditi.

3. Razlozi i načini prikupljanja osobnih podataka

Mi smo trgovačko društvo koje se, između ostalog, bavi pružanjem usluge ugostiteljskog smještaja. U obavljanju svojih djelatnosti prikupljamo različite vrste Vaših osobnih podataka, ovisno o tome u kakvom ste odnosu s nama i o razlozima naše komunikacije. Vaše osobne podatke prikupljamo izravno od Vas, posredno ili automatski.

Izravno od vas

Vaše osobne podatke (uključujući u nekim slučajevima i posebnu kategoriju podataka tzv. osjetljive podatke) prikupljamo izravno od Vas:

Imajte na umu da je ovo otvoreni popis slučajeva i načina na koje možemo prikupljati osobne podatke od vas, dok se načini i vrste prikupljenih osobnih podataka mogu razlikovati ovisno o okolnostima i vrstama usluga koje koristite.

Posredno

Vaše osobne podatke prikupljamo posredno kada nam ih ustupi druga pravna ili fizička osoba, primjerice u slučajevima kada nam podatke o Vama dostavi naš poslovni partner, agencija ili posrednik putem kojeg ste ugovorili uslugu smještaja u našim hotelima (npr. platforma za rezervaciju smještaja). Podatke o Vama možemo dobiti i od pružatelja usluga plaćanja ili pružatelja usluge oglašavanja kao i ako rezervaciju za Vas napravi druga osoba. U slučaju kada rezervaciju za Vas napravi druga osoba, smatramo da ista ima Vaš pristanak ili da se oslanja na primjenjivu pravnu osnovu za dostavu Vaših osobnih podataka nama.

Također, kada dajete osobne podatke trećih strana (na primjer, imena i kontakt podatke članova vaše obitelji u vezi s rezervacijama ili obiteljskim članstvima), potvrđujete da imate njihov pristanak ili se oslanjate na primjenjivu pravnu osnovu da nam date njihove osobne podatke. Preporučujemo da ih uputite na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Automatski

Vaše osobne podatke prikupljamo putem automatiziranih sustava, u svrhu poboljšanja usluge ili radi sigurnosti, primjerice, bilježimo određene podatke o Vašem uređaju kada se spojite na našu internetsku mrežu (radi sigurnosti i kako bismo Vam omogućili korištenje besplatnog interneta), kada koristite ovu web stranice prikupljamo određene informacije o tome kako koristite našu stranicu, kao i podatke o uređaju (poput IP adrese, vrste preglednika), elektronski sustavi u našim sobama bilježe vrijeme ulaska u sobu, naši telefonski uređaji u sobama automatski bilježe ulazne i izlazne pozive itd.

4. Pravne osnove korištenja osobnih podataka

Obrada Vaših podataka zakonita samo ako i u onoj mjeri u kojoj je ispunjeno najmanje jedno od sljedećega:

  1. vi ste dali privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha;
  2. obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem ste stranka ili kako bi se poduzele određene radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora;
  3. obrada je nužna radi poštivanja pravnih obveza nas kao voditelja obrade;
  4. obrada je nužna kako bi se zaštitili interesi Vas ili druge fizičke osobe;
  5. obrada je nužna za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanje službene ovlasti voditelja obrade;
  6. obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa nas ili treće strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, osobito ako je ispitanik dijete.

Mi Vaše osobne podatke najčešće obrađujemo u slučaju kada je obrada nužna/temeljem:

Međutim, za neke vrste obrada osobnih podataka primjenjivo je više osnova. Tako primjerice pri rezervacija smještaja u našem hotelu obradu vaših osobnih podataka (identifikacijskih, podataka o kontaktu i onih financijskih) vršimo temeljem tri osnove: izvršenje ugovora, postupanje u skladu s pravnom obvezom te temeljem legitimnog interesa.

5. Izravni marketing i statistička analiza podataka

S vremena na vrijeme željeli bismo koristiti vaše osobne podatke u svrhu slanja marketinških poruka (izravan marketing) odnosno za slanje informacija za koje mislimo da bi vas mogle zanimati, uključujući informacije o našem hotelu, izletima, novim proizvodima i uslugama, novostima o našem programu članstva, ankete o zadovoljstvu, ponude i promocije itd. Predmetno bi vam slali putem e-maila, SMS/MMS poruka, telefonskih poziva, push obavijesti i slično, a sve temeljem legitimnog interesa.

Ovim putem Vas obavještavamo i da uvijek imate pravo izbora da ne primate nikakvu vrstu komunikacije od A’mare Hotela (uključujući izravnu marketinšku komunikaciju) te da se možete u svakom trenutku i to besplatno odjaviti od primanje takvih poruka, slijedeći upute za odjavu koje će biti sadržane u takvoj komunikaciju ili slanjem pismenog zahtjeva e- poštom na: management@hotelamare.com

Također, kako bismo što bolje planirali naše poslovanje i unaprijedili našu uslugu, koristimo se statističkom analizom podataka te ćemo na temelju legitimnog interesa podatke koje smo o Vama prikupili i obradili na temelju neke druge pravne osnove, primjerice radi poštivanja zakonskih obveza, obraditi i u drugu svrhu. Pri obradi podataka u statističke svrhe, mi ih dalje koristimo isključivo u agregiranom, depersonaliziranom obliku. To znači da se ti podaci više ni na koji način ne mogu povezati s Vama i da više ne predstavljaju Vaše osobne podatke.

6. Kolačići

Mi i naši pružatelji usluga koristimo različite tehnologije za prikupljanje informacija, uključujući kolačiće. Kolačići su male podatkovne datoteke pohranjene na vašem tvrdom disku ili u memoriji uređaja koje nam pomažu poboljšati našu stranicu i vaše iskustvo. Ne koristimo te podatke da bismo vas identificirali, niti koristimo kolačiće treće strane u tu svrhu. Neki kolačići koje prikupljamo traju samo tijekom vašeg korištenja naše stranice, a neki traju malo duže, kako bismo vas mogli prepoznati kada ponovno pristupite našoj stranici. Za više informacija o kolačićima i kako ih onemogućiti, pogledajte našu Politiku kolačića.

7. Dostava podataka trećim osobama

Vase podatke dijelimo s drugima samo kada je to dopušteno zakonom, kada je to potrebno radi ispunjenja ugovorne obveze ili u slučajevima u kojima ste pristali na to da s trećom osobom podijelimo Vaše osobne podatke (npr. u slučaju korištenja kolačića). U nastavku nekoliko primjera slučajeva kada dijelimo Vaše podatke s trećim osobama:

8. Prekogranični prijenosi podataka

Ako se kojim slučajem tijekom obrade osobnih podataka osobni podaci prenose u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora, osigurat ćemo usklađenost s najvišim mogućim standardom zaštite osobnih podataka, a sve u skladu sa strogim zahtjevima GDPR-a. Ako područje na koje se podaci prenose ne osigurava odgovarajuću razinu zaštite podataka, poduzet ćemo sve razumne korake kako bismo osigurali da se s vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.

9. Razdoblje u kojem pohranjujemo vaše podatke

Vaše podatke čuvamo maksimalno koliko je potrebno u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni. Nakon isteka roka čuvanja podatke ćemo izbrisati, a u slučajevima u kojima to tehnički nije moguće podatke ćemo učiniti nečitljivima. U slučaju da su nam neki podaci i dalje potrebni u opravdane poslovne svrhe nakon što je istekao rok čuvanja tih podataka, poduzet ćemo odgovarajuće korake da anonimiziramo te podatke. Podatke koji se temelje na našem legitimnom interesu čuvamo u skladu s opravdanim i razumnim poslovnim potrebama. Podatke koje prikupljamo na temelju privole čuvamo do povlačenja privole.

Sukladno zakonu, podatke u sustavu e-Visitor pohranjujemo 10 godina, dok podatke o gostima čuvamo najmanje dvije godine od godine u kojoj su boravili u našem hotelu.

U slučaju korištenja podataka o kreditnoj kartici u svrhu garancije rezervacije, takve podatke evidentiramo u našem sustavu do 30 dana od Vaše odjave, a u slučaju naplate iznosa garancije čuvamo ih u skladu s računovodstvenim propisima.

Podatke koji se odnose na videosnimke nadzora čuvamo najduže 6 mjeseci osim ako zakonom nije propisan duži rok čuvanja ili u slučaju ako iste služe kao dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom jednakovrijednom postupku.

10. Vaša prava (prava ispitanika)

Pravo na pristup osobnim podacima. Imate pravo pristupa Vašim osobnim podacima u svakom trenutku, slanjem zahtjeva kojim ćete zatražiti da Vam dostavimo sve Vaše osobne podatke koje obrađujemo.

Pravo na ispravak ili brisanje osobnih podataka. Imate pravo zatražiti ažuriranje, ispravak i dopunu Vaših osobnih podataka u svakom trenutku. Imate pravo zatražiti i brisanje Vaših osobnih podataka te Vašem zahtjevu možemo udovoljiti ako nemamo zakonsku obvezu ili drugu pravnu osnovu zbog koje bismo određene podatke bili dužni čuvati i dalje.

Ograničenje obrade. Imate pravo prigovoriti određenim aktivnostima obrade, primjerice ako obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju legitimnog interesa.

Pravo na prenosivost podataka. Imate pravo zatražiti da sve Vaše osobne podatke koje obrađujemo dostavimo Vama ili da ih dostavimo izravno drugom društvu.

Pravo na povlačenje privole. Ako obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju privole, u svakom trenutku možete povući Vašu privolu bez obrazloženja i bez naknade. Bez odgode ćemo prestati s obradom osobnih podataka prikupljenih na temelju te pravne osnove, no povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.

Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10000 Zagreb, tel: +385 (01) 4609-000, e-mail: azop@azop.hr, web: www.azop.hr

U vezi s bilo kakvim pitanjem o zaštiti i obradi Vaših podataka od strane nas kao Voditelja obrade ili zahtjevom, slobodno nam se obratite na e-mail adresu: management@hotelamare.com ili poštom na adresu Hotela: Ulica bana Josipa Jelačića 4A, 23000, Zadar uz napomenu N/R Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

APPLY FOR A JOB